Kleuradvies met basis stijltips

Kleuren doen veel met en voor je uitstraling. Met de juiste kleuren kun je er stralend uitzien, maar kleuren kunnen je ook vermoeider laten lijken. De kleuren die je draagt moeten passen bij wie jij bent. Een introvert persoon kiest vaak eerder voor wat gedemptere kleuren dan een extravert persoon. Wil jij weten welke kleuren jou mooi staan of welke kleuren jou nog meer mooi staan? Dan kan een basis-kleuradvies je verder helpen. Omdat jouw stijl de basis is van jouw kleding geef ik je tijdens dit advies ook een aantal basis-stijltips die je zelf kunt toepassen op jouw figuur. Hiermee straal je nog meer als "echt JIJ!" in jouw stijl.

Resultaat:
Na afloop van dit advies weet je wat jouw mooiste kleuren zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten bij jouw persoonlijkheid.

Inhoud en werkwijze

Tijdens het kleuradvies kijken we naar jouw persoonlijkheid, maar ook naar je ogen, je huid en je haren. Hebben deze een koele of een warme ondertoon en heb je veel of juist weinig contrast in je gezicht? Na een korte intake, waarin ik een beeld wil krijgen van wie jij bent, gaan we aan de slag met kleuren. We bekijken de kleuren van de door jou klaargelegde kleding. Vervolgens leg ik uit hoe ik werk met de 6 kleurgroepen en bepalen we de beste kleuren voor jou. Je krijgt tips over hoe je de kleuren het beste kunt dragen en eventueel in kunt zetten voor je uitstraling. Ook geef ik je een aantal basistips op het gebied van stijl. Met deze tips kan jij zelf aan de slag met jouw eigen kledingstijl.

Het advies kan ik je geven bij jou thuis of bij mij (vlakbij Apeldoorn). Boven de 25 km reisafstand reken dan ik wel reiskosten. Het advies duurt ongeveer een uur.

Resultaat

Na afloop van dit advies weet je wat jouw mooiste kleur(groep)en zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten bij jouw persoonlijkheid.

Compleet kleur- en stijladvies

Nu ook mogelijk in DUO-advies!

Kleding en stijl is meer dan kleuren en mode. Zonder kleur is je stijl niet compleet, maar jouw stijl bepaalt hoe en welke kleuren jij draagt. Wil jij weten welke kleuren en kledingstukken jou goed staan? Wil je juist minder bezig zijn met kleding maar er wel goed gekleed bijlopen? Wil jij jouw eigen kledingstijl (verder) ontwikkelen? Wie jij bent bepaalt welke stijl bij jou past. Stijltips kunnen helpen om bij jouw figuur passende kleding op een afkledende manier te dragen.

Inhoud en werkwijze

Tijdens het kleur- en stijladvies kijken we naar jouw persoonlijkheid, je kleuren, je figuur en naar jouw eigen stijl. Wat wil je camoufleren en accentueren? Welke kleding kun je het beste dragen bij jouw figuur? Wat is jouw kledingstijl en wat wil je uitstralen? Na een korte intake waarin ik een beeld wil krijgen van wie jij bent, gaan we aan de slag met kleuren. Ik leg uit hoe ik werk met de 6 kleurgroepen en we bepalen de beste kleuren voor jou. We bekijken jouw kleding die je klaar hebt liggen en bespreken al je vragen. Daarna gaan we over op het stijladvies. We bespreken jouw bodybalanspunten. Ik leer je waar je de nadruk op kunt leggen en wat je kunt camoufleren. Als laatste bekijken we de 6 kledingstijlen en bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past. Ik leg uit hoe je deze stijl meer kunt uitbouwen. Na afloop krijg je kleurenkaart(en) met jouw kleurgroepen en een handig e-boekje waarin alle stijltips staan.

Het advies kan ik je geven bij jou thuis (al je kleding bij de hand) of bij mij (vlakbij Apeldoorn) onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Boven de 25 km reisafstand reken ik dan reiskosten. Het advies duurt ongeveer twee uur.

Resultaat:

Na afloop van dit advies weet je:
- Wat jouw mooiste kleur(groep)en zijn
- Wat jouw bodybalanspunten zijn
- Hoe je kunt benadrukken of juist camoufleren
- Wat jouw persoonlijke kledingstijl is
- Hoe je sieraden en prints in kunt zetten om het mooiste uit jezelf te halen

Shoppen in eigen kast

Sta je ook wel eens voor je -volle- kledingkast en denk je “Ik heb 'niks' om aan te trekken?” Pak je altijd hetzelfde uit de kast of vind je het lastig om leuke combinaties te bedenken? Dan is een shop-in-eigen-kast sessie iets voor jou!
Tijdens een shop-in-eigen-kast sessie bekijken we, na een kort kleur- en stijladvies, de kleding die je hebt. We kijken welke stukken missen, welke combi's leuk zijn en behandelen al jouw vragen op kledinggebied.

Inhoud en werkwijze

Na een korte intake, als kennismaking en om te weten wie jij bent, duiken we je kast in. Vooraf krijg je wat "huiswerk" zodat we ons goed voor kunnen bereiden op dit "avontuur". We bekijken kort welke kleuren je goed staan en wat jouw stijl is. Met jouw kleding maken we setjes en maken we nieuwe combinaties. Hierbij nemen we ook jouw twijfelstukken door. We beslissen wat er weg kan en met welke nieuwe items jij eventueel je garderobe kunt aanvullen. Je zult verrast zijn welke nieuwe combinaties er met jouw eigen kleding mogelijk zijn!

Omdat we jouw kast onder de loep nemen kom ik naar jou toe. Boven de 25 km reisafstand reken ik reiskosten. Het advies duurt ongeveer twee/twee-en-een-half uur.

Resultaat

Na afloop van deze sessie:
- Heb jij meer inzicht in jouw mooiste kleuren en pasvormen
- Heb jij nieuwe setjes kleding van kleding uit je kast
- Weet jij welke stukken je als basis kunt gebruiken
- Weet je welke kleding er nodig is om je garderobe eventueel aan te vullen
- Kun je zelf nieuwe combinaties maken

Persoonlijk shoppen

Heb je een hekel aan shoppen of zie je door de bomen het bos niet meer als je in een winkel bent? Heb je een advies gehad maar weet je niet zo goed hoe je deze toe moet passen als je eenmaal aan het shoppen bent? Ben je op zoek naar kleding en vind je het lastig om de juiste kleding te vinden? Of zoek je iets voor een speciale gelegenheid? Wil je graag in één keer klaar zijn met shoppen en er niet te veel tijd aan besteden? Dan is een persoonlijke shop sessie iets voor jou!

Inhoud en werkwijze

Tijdens het personal shoppen gaan we samen naar één of meerdere kledingzaken. In overleg bepalen we waar we naartoe gaan. Ik laat je zien waar je op moet letten tijdens het shoppen en welke combinaties, kleuren en kleding je mooi staan. Hierbij kijk ik naar wat jouw stijl is en wat bij jou (persoonlijk en figuur) past, maar natuurlijk haal ik ook kleding uit het rek om je eens wat anders te laten proberen dan je zelf zou bedenken of uit zou zoeken. Zo laat ik je zien wat er nog meer mogelijk is.

Als je nog niet eerder een advies hebt gehad bij mij, gaan we eerst even ergens zitten om door te spreken wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Ik probeer dan een beeld te krijgen van wie jij bent en wat jij uit wilt stralen.

Resultaat:

Na deze personal shop sessie
- Kan jij sneller shoppen omdat je weet waar je op moet letten
- Heb je nieuwe ideëen en kun je andere combinaties maken dan je normaal doet
- Kan je gerichter shoppen omdat je weet wat bij je past
- Weet je welke kleuren je mooi staan
- Weet je hoe je het advies in de praktijk moet brengen

Workshop kleur en stijl

Heb je zin in een leuk uitje met bijvoorbeeld je (schoon)zussen of vriendinnen? Willen jullie graag gezelligheid combineren met inspiratie en ideeën op het gebied van kleur en kleding? Ben je benieuwd welke kleuren je vriendinnen mooi staan? Dan is een workshop kleur en stijl iets voor jullie!

Inhoud en werkwijze

We starten de workshop met een korte introductie-opdracht. We bekijken meegebrachte kledingstukken waar je een vraag of twijfel over hebt. Ik geef uitleg over de zes kleurgroepen. Tijdens de workshop bekijken we kort bij ieder persoonlijk welke kleurgroep het beste is. Kunnen we dit al herleiden naar aanleiding van de kleuren of gegeven stijltips? Jullie krijgen diverse stijltips die je direct kunt toepassen. Ook beantwoord ik jullie vragen op kleding- en modegebied. Ik leg uit welke kledingstijlen er zijn. We bepalen voor ieder van jullie de stijl die het beste bij je past en ik geef tips hoe je de stijl verder kan uitbouwen of kunt veranderen. Door deze workshop leer je anders kijken naar kleding die je draagt en wat je daarmee (on)bewust uitstraalt en weet je hoe je met lijnen, asseccoires en andere tips je kleding tot een eigen stijl kunt maken.

De workshop is voor 3-6 personen en duurt ongeveer twee uur. Voor eventuele grotere groepen, neem contact met mij op.

Resultaat

Na deze workshop:
• Weet je wat jouw persoonlijke kleurgroep is
• Weet je wat je met dat kledingstuk moet waar je al zo lang over twijfelde
• Weet je welke kledingstijl bij jou past en hoe je dit wat meer kunt uitbouwen
• Heb je meer inzicht hoe je jouw beste punten kunt benadrukken
• Heb je genoten van een gezellige activiteit waarbij je elkaar nog beter kent!

Workshop eerste indruk
(en solliciteren)

Welke eerste indruk maak jij op anderen? In de eerste twee seconden van een contact wordt de eerste indruk gemaakt, die vaak niet meer veranderd..
Ben je op zoek naar een andere baan of dreig je je baan te verliezen? Wat doe je dan aan bij een sollicitatiegesprek? Hoe maak je een goede eerste indruk? En hoe een goede tweede indruk? Een workshop “Eerste indruk en solliciteren” kan jou hierbij helpen.

Inhoud en werkwijze

Deze workshop kan zowel informeel als bedrijfsmatig worden ingezet. Afhankelijk van de behoeften en vragen zal de workshop worden ingevuld. Voor bedrijven wordt het tarief op aanvraag vastgesteld.
Tijdens deze workshop bespreken we jullie vragen en onzekerheden op het gebied van kleding. Als er behoefte aan is bespreken we ook het voeren van een goed sollicitatiegesprek en hoe je je hierop voor kunt bereiden.
Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek, maar ook wat straal je uit in het algemeen? We kijken naar wat jullie eerste indruk is en wat jullie uitstralen. Iedereen communiceert onbewust of bewust iets met zijn of haar kleding. We bespreken hoe jij jezelf ziet, hoe anderen jou inschatten en waar je zou willen staan. Wil je toegankelijker overkomen of juist krachtiger? Wordt je vaak jonger ingeschat of juist ouder? En wat kun je hier wat betreft kleding mee doen? We kijken hoe je kunt en wilt veranderen en welke stappen je hierin zou kunnen zetten. Ook bespreken we kort, op basis van je uiterlijke kenmerken, welke kleuren je het beste staan.
Als er behoefte aan is kan ik ook aandacht besteden aan het deel vóór het voeren van een sollicitatiegesprek, zoals het maken van je CV en het schrijven van je brief. Ook is het mogelijk om netwerken ten behoeve van het vinden van een andere baan aan de orde te laten komen. Oftewel, deze workshop kan ik flexibel invullen, al naar gelang de vragen en behoeften van de groep.

Resultaat:

Na deze workshop:
- Weet je hoe je overkomt en hoe je een goede eerste indruk kunt maken
- Heb je jezelf en je groepsgenoten nog beter leren kennen
- Weet je wat jouw persoonlijke kleurgroepen zijn die jou mooi staan
- Heb je geleerd hoe jezelf beter kunt profileren
- Weet je hoe jij je innerlijk en uiterlijk beter op elkaar kunt afstemmen
- Weet jij hoe je je kleding kunt inzetten om iets te communiceren
- Weet je ook hoe je je inhoudelijk kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek